Francois Hollande i-a trimis Angelei Merkel planul său de relansare a economiei UE

Francois Hollande a propus saptamana aceasta liderilor UE, inaintea summit-ului din 28 si 29 iunie de la Bruxelles, o serie de masuri pentru stimularea cresterii economice “cu efect imediat”, care necesita 120 miliarde euro, dintre care o parte ar proveni din imprumuturi, potrvit Journal de dimanche, citat de Le Monde

Saptamanalul francez sustine, potrivit HotNews, ca a obtinut copia unui document de 11 pagini trimis de presedintele francez mai multor lideri europeni, intre care si cancelarului german Angela Merkel.

In acest document, intitulat “Pact pentru crestere in Europa”, el isi prezinta propunerile de revigorare a economiei Europei, prin proiecte majore (precum Smart Grid sau retele inteligente, energie regenerabila, tehnologii noi etc.).

Masuri de crestere cu efect rapid, in valoare de 120 de miliarde euro, vor trebui sa fie decise de Consiliul european incepand cu luna iunie. Acestea trebuie dezvoltate pana la finalul anului in special prin crearea unei taxe pe tranzactiile financiare. Acestea trebuie insotite de masuri pentru slujbe, in primul rand in favoarea tinerilor”, scrie Hollande in document.

In primul rand, 55 de miliarde ar veni din fonduri structurale, din care o parte “semnificativa” va fi deblocata pana la finalul anului.

Apoi, de la Banca europeană de investiții, care ar putea imprumuta pietelor pana la 60 de miliarde, “suma pe care o va imprumuta la randul sau pentru proiecte de infrastructura”.

In final, 4,5 miliarde vor fi luati prin intermediul unor imprumuturi lansate la comun de mai multe tari europene pentru a finanta proiecte de infrastructura continentala. Aceasta a fost o masura sustinuta de Hollande si in timpul campaniei electorale.

Documentul nu fixeaza obiective in ceea ce priveste impactul masurilor in favoarea cresterii economice si locurilor de munca. 

Mai multe informatii AICI.

Sursa: HotNews.ro
Foto: marketnightshift.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *