Francois Hollande nu exclude posibilitatea unei intervenţii militare în Siria

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, nu exclude posibilitatea unei intervenţii militare în Siria. Violenţele din Siria, declanşate pe fondul revoltelor izbucnite în martie 2011, s-au soldat până acum cu aproximativ 10.000 de morţi, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

“O intervenţie militară nu este exclusă, condiţia fiind ca ea să respecte dreptul internaţional, adică după deliberarea Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite”, a declarat Holande pentru televiziunea de stat France 2, potrivit Mediafax.

“Trebuie de asemenea găsită o soluţie care să nu fie neapărat militară. Presiunea trebuie să fie făcută din acest moment pentru a îndepărta regimul lui Bashar al-Assad. Trebuie găsită altă soluţie. Sunt sancţiuni de pronunţat, ele trebuiesc înăsprite. Voi vorbi cu preşedintele rus Putin, el venind la Paris vineri. El, împreună cu China, sunt cei care au reţineri în ceea ce priveşte sancţiunile. Şi noi va trebui să îi convingem că nu este posibil să lăsăm regimul lui Bashar al-Assad să îşi masacreze propriul popor”, a adăugat Hollande.

Preşedintele francez a anunţat că va participa, la începutul lunii iulie, la “Conferinţa Prietenilor Siriei”, unde se va încerca în special “solidarizarea” şi organizarea opoziţiei siriene pentru ca aceasta “să poată înlocui regimul”.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *