François Hollande, o ascensiune neaşteptată

Francois Hollande era considerat lipsit de experienta. S-a aratat constant si a castigat in credibilitate. Favorit la prezindentialele franceze, François Hollande a stiut sa capitalizeze pe seama lipsei de popularitate a presedintelui in exercitiu, caruia i-a denuntat stilul “brutal”, in conditiile in care el viseaza la o presedintie “normala”, scrie AFP, preluat de EurActiv.ro.

Francois Hollande este castigatorul primului tur al alegerilor prezidentiale din Franta, cu 28,63% din voturi, potrivit rezultatelor finale ale scrutinului de duminica, date publicitatii luni dupa-amiaza de Ministerul de Interne de la Paris si citate de AFP. Nicolas Sarkozy, al doilea clasat, a obtinut 27,18%, iar Marine Le Pen este pe locul al treilea, cu 17,9%.

Candidatul socialist nu a reusit sa sterneasca tot timpul entuziasmul francezilor – “adeziunea a venit progresiv”, dupa cum recunoaste el. Dar a reusit sa incarneze alternativa la Nicolas Sarkozy si speranta stangii de a reveni la putere dupa doua decenii.

Viitorul sef de stat trebuie sa fie opusul lui Nicolas Sarkozy”, spunea Francois Hollande, in varsta de 57 de ani. Si este opusul acestui “hiper-presedinte” caruia ii acuza “exhibitia permanenta” si care “nu a incetat sa ridice jumatate din Franta impotriva celeilalte”.

După un an de zile, de la anuntarea candidaturii sale acesta declară: “Aveti in fata aceeasi persoana. Acum un an, eram un candidat, astazi, diferenta este ca pot deveni presedinte”.

Sursa: EurActiv.ro
Foto:  fr.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *