Francois Hollande, pregătit să organizeze referendum privind dreptul de vot al străinilor la alegerile municipale

Francois Hollande a afirmat miercuri, la dezbaterea cu Nicolas Sarkozy înaintea celui de-al doilea tur al prezidenţialelor, că este pregătit să organizeze referendum privind dreptul de vot al străinilor extracomunitari la alegerile municipale, dacă nu obţine majoritate în Parlament.

Pentru a adopta această reformă, ne-ar trebui o majoritate de trei cincimi, este o amendare a Constituţiei, deci voi supune această propunere Parlamentului. Dacă există o majoritate de trei cincimi – asta înseamnă că o parte a celor de dreapta şi de centru (o vor vota-n.r.) – reforma va trece. Dacă nu există majoritate, poporul francez va putea decide”, a afirmat candidatul socialist la prezidenţiale, potrivit Mediafax.ro.

El a amintit că apără “de mai mulţi ani” această poziţie, subliniind că rivalul său, actualul preşedinte Nicolas Sarkozy, “este favorabil” întrucât a “scris-o în 2001” şi a “confirmat-o în 2008”.

“Noi nu dorim ca imigranţii să voteze în Franţa”, a răspuns Nicolas Sarkozy.

“De ce sugeraţi că imigranţii non-europeni sunt musulmani?”, l-a întrebat Hollande.

“Franţa tratează musulmanii din Franţa mai bine decât sunt trataţi creştinii în Orient (…). A contesta faptul că dreptul de vot va privi în primul rând comunităţile nord-africane şi sub-sahariene înseamnă a nu cunoaşte bine fluxurile migratorii”, a răspuns Sarkozy.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: newsinthe2world.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *