Francois Hollande vrea introducerea unei taxe pe tranzacţii financiare

Francois Hollande, contracandidatul lui Nicolas Sarkozy la preşedinţia Franţei, promite că va renegocia tratatul fiscal al UE pentru a include o taxă pe tranzacţii financiare şi emiterea de obligaţiuni europene comune pentru finanţarea de investiţii în energie, educaţie şi dezvoltare urbană, anunţă agenţia de ştiri MEDIAFAX.

Hollande, candidat din partea partidului socialist, este cotat în sondaje cuprima şansă la alegerile din luna mai.

Principala temă a campaniei sale electorale este renegocierea tratatului fiscal semnat în acest an de 25 şefi de stat sau de guvern din UE, singurele exepţii fiind Marea Britanie şi Cehia.

De asemenea, Hollande vrea modificarea legislaţiei astfel încât mandatul Băncii Centrale Europene să presupună şi stimularea creşterii economice, nu numai controlarea inflaţiei.

Tratatul este o iluzie şi presupune un risc. Creează condiţiile unei crize economice de durată, care ar genera noi dezechilibre bugetare”, a declarat Hollande la o reuniune a socialiştilor europeni, la care au mai participat premierul belgian Elio du Rupo şi liderul partidului german de opoziţie SPD, Sigmar Gabriel.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto: sisterrepublic.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *