Franks: România ar putea amâna vânzarea acţiunilor la unele companii de stat, procesul este mai îndelungat decât se aştepta

România ar putea amâna vânzarea de acţiuni la mai multe companii de stat în acest an, din cauza numărului mare de aprobări necesare din partea autorităţilor, procesul de avizare fiind mai îndelungat decât se estima, a declarat şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, potrivit Mediafax.ro.

El nu a numit societăţile vizate şi a menţionat că statul va încerca să vândă acţiuni la alte companii înainte de o nouă tentativă de vânzare a pachetului de acţiuni la Petrom pe care nu a reuşit să-l listeze la bursă printr-o ofertă secundară în vara anului trecut.

“Au fost câteva cazuri în care reformele nu sunt implementate aşa de rapid precum s-a anticipat şi vom fi nevoiţi să mutăm unele companii mai jos pe lista privatizărilor. Nu este o chestiune de angajament. Am ştiut întotdeauna că agenda reformelor companiilor de stat este extrem de ambiţioasă şi aveau să apară ceva întârzieri”, a spus Franks pentru Bloomberg, preluat de Mediafax.

Franks a mai afirmat că băncile străine nu şi-au redus expunerea pe România faţă de nivelurile înregistrate din martie 2009, când a fost semnată aşa-numita Iniţiativă de la Viena.

“Practic nu vedem niciun semn de dezintermediere agregată în sistem. Există unele bănci care dezintermediază individual, însă sunt altele care aduc mai mulţi bani”, a arătat oficialul FMI.

Misiunea FMI, CE şi BM de evaluare a derulării acordului preventiv cu România s-a încheiat duminică, reprezentanţii instituţiilor financiare internaţionale recomandând eliberarea unei noi tranşe, în valoare de peste 500 milioane de euro, din împrumutul către România, concluzionează publicaţia.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  meme.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *