Franks: Vom recomanda board-ului FMI eliberarea tranşei de 505 mil euro, la finalul lui martie

Misiunea de experţi a FMI va recomanda Consiliului Director aprobarea următoarei tranşe, de 505 milioane euro, din acordul stand-by, după ce a constatat îndeplinirea ţintelor cantitative şi a convenit cu autorităţile politicile viitoare, a declarat şeful delegaţiei FMI, Jeffrey Franks, potrivit Mediafax.ro.

“La nivel de experţi am ajuns la un acord. Toate ţintele cantitative au fost îndeplinite şi am ajuns şi la un acord în privinţa politicilor viitoare. Estimăm şedinţa board-ului la finele lunii martie”, a spus Franks.

El a arătat că următoarea tranşă este în valoare de 505 milioane euro.

“De la ultima vizită evoluţiile macroeconomice au fost mai bune. Anticipăm că în 2011 creşterea economică a fost de 2,5%, mai mult decât anticipasem, datorită exporturilor mai bune, anului agricol bun şi reluării treptate a cererii interne. Zona euro va intra în recesiune fapt ce se va reflecta şi în România. Anticipăm pentru 2012 o creştere modestă, de 1,5-2%, situată totuşi peste media din UE”, a continuat Franks.

cordul cu FMI este însoţit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde euro de la Uniunea Europeană şi de un împrumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondială, bani care nu au mai fost viraţi în acordul anterior. Banca Mondială a acordat împrumutul în luna decembrie a anului trecut.

Sursa articol:  Mediafax.ro
Sursa foto:  saccsiv.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *