Franta, cea mai pesimista tara cu privire la situatia economica viitoare

Într-un sondaj de sfârşit de an, realizat de Gallup International, din 51 de ţări chestionate, Franţa s-a plasat pe primul loc în topul celor mai pesimiste ţări cu privire la situaţia economică viitoare. Pe locul doi s-a clasat Irlanda şi pe trei Austria, scrie Adevarul.ro.

Potrivit sondajului publicat astăzi, Franţa a înregistrat cel mai mic scor din ultimii 30 de ani în ceea ce priveşte aşteptările cu privire la situaţia economică în anii ce urmează.  Cu un scor de -79 de puncte, în declin de la -59 de puncte anul trecut, Franţa înregistrează cel mai scăzut nivel de optimism din 1978 până în prezent. „ Nici chiar în 1978, după ce a doua criză de petrol a dat peste cap întregul sistem economic, francezii nu s-au arătat atât de pesimişti ca acum”, se arată în comunicatul dat publicităţii odată cu sondajul.

Paradoxal, pe lista celor 51 de ţări chestionate, Nigeria a ieşit pe primul loc în topul celor mai optimiste ţări în ceea ce priveşte evoluţia economică viitoare, urmată de  Vietnam şi Ghana. În sondaj au fost intervievaţi între 500 şi 2700 de oameni din fiecare ţară. Sondajul în Franţa a avut loc între 2 şi 4 Decembrie.

Sursa articol: Adevarul.ro

Sursa foto: nv.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *