Franta: O tabara locuita de familii originare din Romania a fost evacuata

Romani_peopleO tabara insalubra locuita de familii originare din Romania a fost evacuata, luni, din comuna Magland, in departamentul Haute-Savoie din sud-estul Frantei, relateaza Le Dauphine Libere in editia electronica de miercuri, potrivit Mediafax.

Familii originare din Romania au trait, timp de un an si jumatate, pe cativa metri patrati de pamant noroios, situat intre o autostrada si o cale ferata care traverseaza Valea Arve si raul cu acelasi nume pe teritoriul comunei Magland, in departamentul Haute-Savoie.

Fortele de securitate au intervenit luni si au procedat la evacuarea taberei, sub egida prefecturii, informeaza ledauphine.com. O familie cu cinci copii si un tata bolnav au fost relocati in Centrul de primire a solicitantilor de azil din Marnaz. “Contextul este dificil. Tabara era expusa, in special, din cauza autostrazii, caii ferate si (raului) Arve. Starea de sanatate este deplorabila, din cauza baracilor aflate intr-o stare teribila, cu epave de automobile si gramezi de gunoi”, explica Anne Coste de Champeron, directoarea cabinetului prefectului Haute-Savoie, aflata la fata locului.

Surse: Mediafax.ro, HotNews.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *