Franta: Primarii si locuitorii au inceput sa-i evacueze pe nomazi si pe romi fara sa mai astepte deciziile justitiei

Romani_peopleIn fata caravanelor de romani care se instaleaza pe terenurile lor, primarii si cetatenii au inceput sa treaca la actiune, fara a mai astepta deciziile justitiei de expulzare, considerand ca legea franceza este prea favorabila acestei minoritati, scrie AFP.

Intr-o seara de la sfarsitul lui mai, “aproximativ 50 de cetateni” din Montevrain, un sat la doi kilometri de Disneyland, in apropiere de Paris, au raspuns apelului lansat pe Facebook de primarul de dreapta Christian Robache, in fata unei “invazii salbatice”.

Edilul acestei comunitati de 8.700 de oameni, care “nu are unde sa-i primeasca si nici nu doreste”, incerca sa impiedice instalarea a 150 de caravane de tigani evanghelici intr-un parc municipal. Pentru a impiedica intrarea acestora in parc, a ordonat saparea in graba a doua santuri.

Pe Facebook, aproximativ o suta de oameni au comentat mesajul lui Robache, unii dintre ei multumindu-i si numindu-i pe tigani “nocivi” sau “paduchi”.

Alesii locali acuza statul ca a “demisionat”. Autoritatile resping acuzatiile, afirmand ca statul recurge la evacuarea taberelor ilegale imediat ce exista o decizie a justitiei.

Sursa: EurActiv.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *