Franța și Germania propun reintroducerea controalelor la frontierele interne ”în caz de lacune” la frontiera externă a spațiului Schengen

Franta si Germania cer reintroducerea temporara, pentru o luna, a controalelor la frontierele interne “in caz de lacune” la o frontiera externa a Spatiului Schengen, se arata intr-o scrisoare comuna semnata de Paris si Berlin, obtinuta de agentia AFP si preluata de HotNews.

Documentul este semnat de ministrul francez de Interne, Claude Guéant, si de omologul sau german, Hans-Peter Friedrich. Cei doi precizeaza ca intentioneaza sa explice pozitia lor in cadrul intalnirii cu omologii lor europeni programata pe 26 aprilie la Luxemburg.

Luarea de pozitie a Parisului si Berlinului vine dupa ce presedintele francez Nicolas Sarkozy, aflat in campanie electorala pentru un nou mandat, a declarat recent ca “Schengen exista din 1995, sunt 17 ani. 17 ani si inca nu functioneaza”.

“Avem nevoie de un mecanism de compensatie in cazul in care un stat membru, in ciuda ajutorului care i-a fost acordat, se dovedeste incapabil sa isi asigure obligatiile de a proteja frontierele externe ale UE”, se arata in scrisoarea franco-germana.

Sursa: HotNews.ro
Foto: brasovean2008.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.