Franţa şi Marea Britanie salută acordul european de susţinere a băncilor spaniole

Premierul francez Jean-Marc Ayrault a declarat că ajutorul european propus Spaniei este o decizie bună care trebuie urmată de alte măsuri de relansare a creşterii economice în Europa, iar ministrul britanic de Externe, William Hague, a salutat la rândul său acordul.

“Decizia care a fost luată pentru susţinerea Spaniei este bună, dar trebuie să fie urmată de altele, pentru relansarea creşterii economice şi redarea încrederii europenilor”, a declarat Ayrault.

Ministrul britanic de Externe a spus la rândul său că Marea Britanie nu va înceta să ceară zonei euro măsuri decisive de combatere a crizei datoriilor.

“Salutăm ceea ce am auzit referitor la împrumutul zonei euro pentru sistemul bancar spaniol. Nu am încetat să cerem zonei euro să ia măsuri decisive pentru stabilizare, în special o susţinere a sectorului bancar de către Banca Centrală Europeană , o colaborare a ţărilor din zona euro pentru o mai mare convergenţă fiscală, de exemplu prin introducerea obligaţiunilor comune”, a spus Hague la televiziunea Sky News.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  intermarketandmore.finanza.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *