Franţa: S&P nu a luat în calcul acordul de luni. Nu vom adopta noi măsuri de austeritate

Guvernul francez nu va adopta noi măsuri de austeritate după ce S&P a avertizat, luni noaptea, că ar putea retrograda Franţa cu două trepte de la AAA, afirmă ministrul francez al Finanţelor, potrivit căruia analiza agenţiei nu a luat în calcul acordul franco-german privind modificarea Tratatului UE.

Într-o intervenţie televizată la câteva minute după ce Standard&Poor’s a anunţat că ar putea retrograda în masă 15 ţări din zona euro, ministrul francez al Finanţelor, Francois Baroin, a indicat că decizia agenţiei ilustrează o problemă de încredere la nivel european, şi nu vizează situaţia Franţei în particular, informează Mediafax.

“Problema este una de încredere în zona euro. Avem nevoie de mai multă integrare, la nivel bugetar. Nu avem nevoie de un al treilea plan de austeritate. Nu avem nevoie de măsuri suplimentare. Trebuie să impunem coordonarea politicilor la nivel european”, a declarat oficialul francez.

Într-o declaraţie comună transmisă după anunţul S&P, preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi cancelarul german Angela Merkel au arătat că sunt hotărâţi să facă tot posibilul pentru a asigura stabilitatea zonei euro. Cei doi lideri au arătat că au luat la cunoştinţă decizia S&P, însă au subliniat că acordul convenit luni privind modificarea Tratatului UE va consolida stabilitatea zonei euro.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto: stefanstroe.ro
Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *