Franța va susține introducererea de eurobonduri ca soluție contra crizei

Mai mult ca sigur, la summitul UE de miercuri, Franţa va propune introducerea de obligaţiuni comune (eurobonduri) drept o nouă modalitate de finanţare pentru țările zonei euro, în pofida opoziției Germaniei, a declarat Pierre Moscovici, ministrul de Finanţe al Franţei, luni, la Berlin, citat de Adevarul.ro.

În cadrul unei conferințe de presă susținute după o primă întâlnire cu Wolfgang Schauble, omologul său german, Moscovici a confirmat faptul că Francois Hollande, noul președinte al Franței, va include acest concept în pachetul de măsuri de stimulare a creșterii economice care va fi propus spre dezbatere liderilor europeni la summitul UE de miercuri, anunță publicația financiară „Financial Times”, potrivit Adevarul.ro.

Deși Schauble a evitat să reafirme opoziția țării sale față de introducerea acestor eurobonduri, poziția guvernului de la Berlin a fost clarificată, anterior, de către Steffen Kampeter, vice-ministrul de Finanțe.

„Am susținut fără echivoc faptul că, atâta timp cât politica fiscală din Europa nu este integrată, vom respinge finanțări comune prin emiterea de obligațiuni comune pentru zona euro”, a declarat Kampeter în cadrul unui interviu acordat postului public de radio german. „Emiterea de obligațiuni comune pentru zona euro în acest moment ar oferi un semnal greșit de dobânzi extrem de mici și ar elimina presiunea asupra statelor naționale de a se ajusta. Cred că este un moment greșit pentru o astfel de soluție, aceasta având consecințe greșite”, a adăugat acesta.

Foto: mundoclaraboya.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *