FT: Datorita apropierii de zona euro, Romania se indreapta spre austeritate

România se îndreaptă către austeritate, în parte, pentru a-şi mulţumi partenerii internaţionali, Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană, cu care este implicată într-o linie de credit de tip precaut, în valoare de cinci miliarde de euro. Tăierile vor agrava situaţia, iar criza din zona euro va afecta economia românească, notează jurnaliştii “Financial Times”, potrivit Adevarul.ro.

România s-a alăturat joi unui număr tot mai mare de ţări care îmbrăţişează austeritatea, atunci când Parlamentul a aprobat un buget sever pentru 2012, prin care speră să-şi reducă deficitul bugetar cu mai mult de 50%, de la 4,4% din PIB în 2011 la 1,9% în 2012.Aceste ţinte depind însă de o rată de creştere economică de peste 2% în următorul an – o premisă optimistă pentru o economie cu legături strânse cu problematica zonă euro, scrie cotidianul britanic “Financial Times”.

Parlamentul român a votat joi un buget pe 2012 care consolidează poziţia financiară a României şi nu are nicio conotaţie electorală înainte de alegerile generale de anul viitor, a declarat premierul român Emil Boc, citat de FT.

Sursa articol: Adevarul.ro

Sursa foto: dan-preda.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.