G20, UE şi FMI vor un fond de criză de 1.950 miliarde dolari

Statele G20 vor să ajungă până în luna aprilie la o înţelegere pentru suplimentarea resurselor ale FMI, condiţionată de consolidarea mecanismelor de urgenţă ale UE, măsuri care, odată combinate, ar crea o plasă de siguranţă de 1.950 miliarde de dolari pentru combaterea crizei din zona euro, informează site-ul de ştiri Mediafax.

Ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schaeuble, a declarat că Germania va decide în luna martie dacă fondul de criză al zonei euro va fi consolidat cu resurse financiare suplimentare, măsură considerată esenţială de guvernele G20 drept condiţie înainte de angajarea unor fonduri suplimentare pentru FMI, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Miniştrii Finanţelor din statele G20 vor să antreneze resurse financiare impresionate până la reuniunea şefilor de stat sau de guvern de la finele lunii aprilie, încercând totodată să convingă pieţele financiare că pot aduce sub control problemele din zona euro.

Statele G20 au creat în 2008 un pachet de 1.000 miliarde de dolari pentru combaterea efectelor crizei financiare asupra economiei globale, cea mai mare parte a fondurilor finid constituite atunci în rezerve suplimentare pentru FMI.

Schaeuble a arătat că liderii europeni vor discuta în martie  “cât este de adecvat”  fondul de criză al zonei euro, chestiunea urmând să se afle pe agenda summit-ului UE de săptămâna viitoare.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  pixmac.com

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to G20, UE şi FMI vor un fond de criză de 1.950 miliarde dolari

  1. Pingback: G20 vrea să asigure Uniunea Europeană cu 1.950 miliarde $ « Centrul de Informare Europeană

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *