G20 vor să micşoreze costurile de finanţare ale statelor europene

Ţările membre zonei euro care se numără şi printre cele mai dezvoltate 20 de economii mondiale au căzut de acord să reducă din costurile de finanţare ale statelor ce aparţin uniunii monetare, arată un comunicat din partea summitului G20 din Mexic conform Adevarul.ro.

Exact în ziua în care Spania s-a văzut nevoită să plătească dobânzi de peste 5% pentru a vinde obligaţiuni cu scadenţa la un an, nevoia de a interveni pentru a stopa ascensiunea dobânzilor obligaţiunilor suverane a fost acceptată, marţi, de către Germania, Franţa şi Italia, ţările zonei euro care sunt şi membre G20, anunţă publicaţia financiară „Financial Times”, potrivit cotidianului Adevarul. Cu toate acestea, persoane familiare cu negocierile au avertizat că Angela Merkel, cancelarul Germaniei, nu este încă dispusă să accepte un plan de acţiune specific.

Comunicatul nu menţionează măsuri specfice care vor fi implementate de către statele europene, dar intenţionează să reducă din costurile de finanţare ale Spaniei şi Italiei. În comunicat se arată că măsurile poltice recente, precum acordul fiscal şi măsurile de stimulare a creşterii economice, reprezintă paşi importanţi către o integrare economică şi fiscală mai adâncă, integrare care să ducă la stabilizarea costurilor de finanţare.

Foto: peregrinu.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *