Gandul: Câţi bani cheltuiesc primăriile din cele mai mari oraşe din ţară pentru fiecare cetăţean în parte

Autorităţile locale şi centrale cheltuiesc, în medie, 3,6 euro pe zi, pe cetăţean, însă doar o mică parte din această sumă este investită în dezvoltarea infrastructurii, construcţia de autostrăzi, modernizarea sistemelor de încălzire sau renovarea spitalelor şi şcolilor, reiese din calculele Gândul.

Cei 3,6 euro cheltuiţi zilnic de stat în numele cetăţenilor reprezintă valoarea tuturor serviciilor şi ajutoarelor garantate de stat, de la învăţământ şi sănătate la subvenţii pentru căldură sau transport. Calculul a fost făcut pe baza datelor din bugetul general consolidat şi a rezultatelor preliminare ale recensământului populaţiei din 2011.

Din cei 3,6 euro cât i-ar reveni zilnic fiecărui cetăţean, 1,2 euro sunt folosiţi pentru ajutoare de încălzire, pentru sprijinirea persoanelor cu handicap şi a familiilor cu venituri reduse, pentru alocaţii, pentru pensii sau pentru îndemnizaţii de creştere a copilului.

Alţi 70 de eurocenţi sunt destinaţi salariilor din sectorul public, mai exact a personalului din învăţământ, sănătate sau administraţia publică. Totodată, fiecare cetăţean “primeşte” zilnic subvenţii în valoare de 19 eurocenţi, în timp ce la capitolul investiţii, pentru fiecare român sunt prevăzute în fiecare zi cheltuieli de capital în valoare de 28 de eurocenţi.

Mai multe informatii gasiti aici.

Sursa: Gandul.info
Foto:  http://www.arhivafoto.ro/

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.