Geoana: Obama a desemnat trei candidati de ambasadori SUA la Bucuresti, doi au renuntat din cauza procedurilor

mircea-geoanaSenatorul Mircea Geoana a declarat, duminica seara, ca Barack Obama a desemnat trei candidati pentru postul de ambasador la Bucuresti, dar ca doi dintre ei au renuntat din cauza sistemului. Acesta a precizat ca pana in toamna SUA trebuie sa ofere un raspuns cu privire la acest lucru si la vize.

“Au fost pana acum cred ca trei nume, aprobate de presedintele Obama, trei nume succesive sa vina ambasador in Romania: o doamna care vazand cat de mult dureaza programarea de audiere la Senat, ca fara audiere la Senatul american nu poti sa te duci, incat femeia a renuntat. (…)

A mai fost dupa aia cineva si acea persoana nu a putut sa astepte atat de mult. Si se afla in acest moment, din cate stiu eu, intr-o forma avansata de gasire a unei persoane”, a adirmat Geoana la Realitatea TV.

Senatorul a precizat ca acest lucru nu reprezinta lipsa de respect fata de tara noastra, ci ca americanii au un “sistem dezarticulat”.

Acesta a precizat ca in toamna SUA va oferi un raspuns atat in privinta ambasadorului de la Bucuresti, cat si in privinta vizelor.


 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.