Geoană: România are nevoie de un Plan Naţional de Acţiune pentru aderarea la Spaţiul Schengen

Mircea_GeoanăRomânia are nevoie de un Plan Naţional de Acţiune pentru aderarea la Spaţiul Schengen fiind nevoie ca toate instituţiile responsabile să colaboreze pentru îndeplinirea acestui obiectiv de interes naţional, afirmă senatorul PSD Mircea Geoană, potrivit Agerpres.

Mircea Geoană salută declaraţia preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, potrivit căruia România îndeplineşte criteriile pentru aderarea la Spaţiul Schengen, intr-un comunicat remis presei.

“Comisia Europeană este alături de noi, Parlamentul European este alături de noi, prin urmare, toate instituţiile responsabile din România, în frunte cu Parlamentul, Guvernul şi Preşedintele trebuie să-şi dea mâna pentru îndeplinirea acestui obiectiv de interes naţional. (…) Este necesar un Plan Naţional de Acţiune privind aderarea României la Spaţiul Schengen. Comisia pe care o prezidez lucrează la un astfel de proiect şi sper ca toţi actorii implicaţi să-l îmbrăţişeze şi să lucrăm împreună la acest proiect naţional”, precizează Geoană.

Sursa: Agerpres.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.