George Soros: Merkel conduce Europa în direcţia greşită, vom repeta erorile Marii Depresiuni

Miliardarul american George Soros afirma ca Angela Merkel “conduce Europa in directia gresita” si si-a exprimat temerea ca se repeta greselile crizei din 1929, intr-un interviu publicat duminica pe site-ul revistei Der Spiegel, citat de AFP şi preluat de HotNews.ro.

“Admir cancelarul Merkel pentru capacitatea sa de leadership. Dar, din nefericire, ea conduce Europa intr-o directie gresita”, a spus controversatul finantist si filantrop.

Soros se pronunta mai degraba pentru “reanimarea conjuncturii in statele europene prin injectii de bani, decat prin fortarea guvernelor sa realizeze economii”. “Daca nu, vom repeta erorile care au aruncat America in 1929 in Marea Depresiune. Asta nu intelege Angela Merkel”, sustine acesta, potrivit HotNews.ro.

Potrivit saptamanalului american, Soros nu mai impartaseste nici ideea de a implica Fondul Monetar International in gestionarea crizei datoriilor europene: “Europa trebuie sa fie capabila sa-si rezolve problemele de una singura”.

El considera o eroare acordarea de credite pentru Grecia in schimbul unor dobanzi mari. “Din cauza asta tara nu mai poate fi salvata astazi, si se va ajunge la acelasi lucru cu Italia, daca punem aceasta tara in camasa de forta a dobanzilor foarte mari”, avertizeaza Soros, potrivit aceleiaşi publicaţii.

Soros se asteapta, in ciuda acestor evolutii, la o noua salvare a Greciei de catre statele Europene, pentru a evita un astfel de scenariu.

Sursa articol: HotNews.ro
Sursa foto:  whats-going-on-alex.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *