Georgescu: Adoptarea euro va fi stabilită după alegeri, în funcţie de contextul intern şi extern

Intrarea României în zona euro va fi stabilită după alegeri, în funcţie de contextul intern şi internaţional, a declarat luni Florin Georgescu, potrivit Mediafax. Acesta este desemnat în funcţiile de ministru al Finanţelor Publice şi vicepremier în guvernul Ponta.

“Adoptarea euro se va face de către România pe baza unei decizii oficiale în care autorităţile statului, guvern, Banca Naţională, Parlament, preşedinte, în primul rând, se vor aduna şi vor vedea care este situaţia ţării şi ce este prin zona euro, ce este prin Europa şi în plan internaţional şi în primul rând unde ne aflăm”, a spus Georgescu, răspunzând unei întrebări adresată de un parlamentar în şedinţa comisiilor reunite, la finalul căreia Florin Georgescu a fost avizat în postul de ministru.

El a arătat că intrarea unei ţări nepregătite în clubul select al zonei euro nu este indicată.

“În plan economic, o politică monetară delegată sus la Banca Central Europeană ia din mâinile statului respectiv o pârghie de acţiune pentru corectarea unor dezechilibre, pentru creşterea competitivităţii, respectiv politica monetară, prin rata dobânzii şi prin cursul de schimb în principal”, a spus Georgescu.

El a arătat că ţări precum Grecia şi Portugalia sunt două exemple negative în acest sens, pentru că au adoptat moneda europeană fără să fie pregătite.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: arhivafoto.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *