Germania a trimis 160 de agenti de finante în Grecia pentru a moderniza administraţia financiară

Germania a mobilizat 160 de agenti de finante pentru a ajuta Grecia sa-si modernizeze administratia financiara, relateaza AFP, potrivit HotNews.ro.

Acesti functionari, toti voluntari, au fost recrutati in special pe criterii de limba – vorbesc fluent engleza si aproximativ zece dintre ei au cunostinte de limba greaca, a explicat secretarul de stat in ministerul german al Finantelor, Hans Bernard Beus, intr-o declaratie acordata revistei economice Witschaftswoche.

“Grecia se confrunta cu problemele pe care le-a cunoscut fosta RDG in 1990”, spune ministrul regional al Finantelor din regiunea Rhenania de Nord – Westfalia, Norbert Walter-Borjans, citat de WiWo.

“Marile rezerve pe care le-au avut unii germani din est fata de cei din vest vor fi si mai mari la greci in ceea ce priveste Germania, in special din cauza vocilor disonante venite din Germania”, avertizeaza el.

“Ajutarea Greciei trebuie sa ne determine sa analizam posibilitatea reactivarii agentilor de finante aflati la pensie”, adauga si ministrul de Finante al bogatei regiuni Hesse, Thomas Schafer, care face parte din Uniunea Crestin-Democrata condusa de cancelarul Angela Merkel.

Sursa articol: Hotnews.ro
Sursa foto:  crossed-flag-pins.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *