Germania cere Comisiei Europene să ia măsuri împotriva României pentru neimplicare în problema minorităților

România pare tot mai departe de aderarea la spaţiul Schengen. După ce mai mulţi politicieni francezi s-au opus intrării ţării noastre în Schengen, acum Germania este cea care cere Comisiei Europene să ia măsuri împotriva României. Iar de vină ar fi gradul redus de absorbţie a fondurilor europene. Mai mult, ministrul german de Interne a cerut ca România şi Bulgaria să fie obligate să plătească pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale propriilor minorităţi, relatează B1.ro.

Hans-Peter_FriedrichMinistrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, este nemulţumit de activitatea României şi Bulgariei în sfera fondurilor europene. Oficialul a acuzat gradul redus de absorbţie al acestora în cele două ţări şi a cerut Comisiei Europene să ia măsuri. Iar la reuniunea miniştrilor de Interne europeni, care a avut loc marți, Hans-Peter Friedrich a atras atenţia asupra neimplicării Bulgariei şi României în problema minorităţilor, potrivit jurnaliştilor de la RFI România.

Hans-Peter Friedrich a subliniat că  UE  trebuie să se asigure că fondurile europene puse la dispoziţia celor două state sunt şi folosite.

Sursa: B1.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.