Germania: costurile de împrumut ale Spaniei sunt nejustificat de mari

Costurile de împrumut ale Spaniei au continuat să crească, chiar și după ce o ședința de criză a guvernului German de ieri a concluzionat că dobânzile obligațiunilor spaniole nu reflectă corect puterea economiei Spaniei.

Nivelul curent al dobânzilor practicate pe piețele de obligațiuni nu corespund datelor fundamentale ale economiei Spaniei”, se arată într-o declarație comună a lui Wolfgang Schauble, ministrul de Finanțe al Germaniei și Luis de Guindos, ministrul spaniol al Economiei după întâlnirea lor, declarație care a lăudat și eforturile Spaniei de reducere a deficitului bugetar, anunță Bloomberg, potrivit Adevarul.ro.

Declarațiile lor nu au avut, însă, niciun efect pe piețe, prăbușirea randamentului obligațiunilor spaniole continuând pentru a zecea zi consecutiv. Dobânzile obligațiunilor spaniole cu scadența la 2 ani au crescut cu 20 de puncte de bază la 7,09% la 7:43, ora Londrei, depășind, pentru prima oară, pragul psihologic de 7%. Dobânzile obligațiunilor cu scadența la 5 ani au crescut cu 14 puncte de bază la 7,74% iar cele ale dobânzilor cu scadența la 10 ani au crescut cu 9 puncte de bază la 7,71%.

Mai multe informații AICI.

Foto:  enwtheite.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *