Germania: Ministerul Transporturilor vrea o taxa pentru soferii straini de 100 de euro

german-flagŞoferii străini care conduc pe autostrăzile din Germania se vor confrunta cu o taxă anuală de până la 100 de euro, de la care şoferii rezidenţi vor fi scutiţi, potrivit unei propuneri a ministerului german al transporturilor dată publicităţii de presă.

Conform propunerii scurse în presă, rezidenţii vor putea să îşi recupereze costurile cu această taxă din impozitul pe autostradă. Această mişcare ar permite guvernului german să respecte normele europene care interzic discriminarea pe motive de naţionalitate, menţinând în acelaşi timp o promisiune de campanie făcută de cancelarul Angela Merkel, aceea de a nu creşte taxele.

Veniturile obţinute din orice taxă rutieră trebuie să fie alocate cheltuielilor cu infrastructura de transport, a arătat ministerul. „Nevoia de acţiune este mare, având în vedere atât bugetul redus de investiţii alocat transportului, cât şi necesităţile de întreţinere şi modernizare, spre exemplu, în zona renovării podurilor. Avem nevoie de mai mulţi bani pentru infrastructură“, se arată în punctul de vedere al ministerului german.

Sursa: Capital.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.