Germania pune presiune pe Banca Europeana sa retraga cantitati mari de bani de pe piata financiara

Germania incepe sa puna presiune pe Banca Centrala Europeana (BCE) pentru sterilizarea lichiditatilor suplimentare introduse in sistemul financiar in contextul crizei datoriilor din zona euro, informează Bloomberg, potrivit site-ului stirileprotv.ro.

Un important aliat din Parlamentul german al cancelarului Angela Merkel a cerut ca BCE sa revina rapid la misiunea de combatere a inflatiei si de asigurare a stabilitatii monedei euro.

“Sper ca BCE sa-si recunoasca limitele si sa retraga mai repede banii”, a afirmat Volker Kauder, seful grupului parlamentar al aliantei Partidului Crestin Democrat – Uniunea Social Crestina Bavareza.

Avertismentul lui Kauder vine dupa declaratii similare ale cancelarului Merkel la summit-ul liderilor europeni de la inceputul lunii martie. Raspunzand unei critici din partea Braziliei privind un “tsunami de bani ieftini” pe pietele globale, Merkel a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca este increzatoare ca BCE a incheiat programul de imprumuturi nelimitate cu scadenta la trei ani.

Prin programul de imprumuturi pe trei ani pentru banci, BCE a introdus in sistemul financiar lichiditati de peste 1.000 de miliarde de euro.

Sursa articol: stirileprotv.ro
Sursa foto: drapelenationale.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.