Gheorghe Ialomitianu: In momentul de fata, nu se pune problema ca Romania sa contribuie cu fonduri la salvarea altor tari, dar nu este exclus

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, sambata,  la Reuniunea UNPR de la Poiana Brasov ca, in acest moment, nu se pune problema ca Romania sa contribuie cu fonduri la salvarea altor tari, insa acest scenariu nu poate fi totusi exclus, informeaza Agerpres, potrivit Hotnews.ro.

Romania a luat imprumut in situatii critice de la FMI si UE si trebuie sa ne manifestam si drepturile si obligatiile. In momentul de fata, nu se pune problema ca Romania sa contribuie cu fonduri la salvarea altor tari, dar, sigur, nu este exclus. Sa vedem in continuare ce decizii se vor lua, dar Romania trebuie sa se manifeste ca o tara cu drepturi depline si obligatii in UE“, a declarat ministrul Finantelor cu ocazia Reuniunii regionale a organizatiilor UNPR din Brasov, Alba, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu.

Ialomiteanu a mai precizat ca autoritatile romane au adoptat masuri responsabile pentru a evita intrarea in incapacitate de plata, iar acest lucru a fost laudat de organismele internationale. Acesta a avertizat insa ca este necesar sa se continue politica prudentei.

Sursa articol: Hotnews.ro

Sursa foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.