Gigantul Oracle mută activitățile europene în România

Compania americană Oracle, cel mai mare producător mondial de aplicaţii software, va transfera majoritatea activităţilor europene de suport hardware către România, pentru a reduce costurile actuale, procesul de lichidare a unor operaţiuni fiind deja lansat, anunţă publicaţia britanică The Register, citând surse apropiate, informează Digi24. Oracle a refuzat să comenteze.

Foto: Wikipedia

Există 424 de angajați implicați în astfel de activități în Europa, inclusiv directori, 137 dintre ei aflându-se deja în România.

Reducerea costurilor ar aduce cu sine concedierea a 287 de eprsoane din afara României, dintre care 77 din Germania, 67 din Spania, 55 din Franţa, 53 din Regatul Unit, transmite publicaţia, citând o comunicare internă a companiei.

Până la finalul lunii februarie a anului viitor se așteaptă ca activitatea din Germania să fie închisă, activitatea departamentelor care se află în Franța și Italia fiind și ea sistată până la sfârșitul anului viitor. Operaţiunea din Spania ar trebui închisă în acelaşi timp cu cea din Germania.

Compania britanică de suport hardware are mai mulţi directori decât alte ţări şi se estimează că va avea cea mai lungă durată de viaţă şi va fi ultima echipă majoră care va transfera responsabilităţile omologilor români.

Migrarea sprijinului către Europa de Est urmează plecării de luna trecută a lui John Fowler, vicepreşedinte executiv al Oracle pentru sisteme.

Veniturile companiei au scăzut în mod repetat. În ultimul an fiscal, Oracle a avut scăderi la vânzarea de software și hardware de 2%, respectiv 11%, fiind pentru prima dată când serviciile de cloud au adus mai mulţi bani.

Subsidiara din România a Oracle este principalul jucător de pe piaţa românească de software, cu peste 3.630 de angajaţi anul trecut, fiind a doua filială a companiei ca mărime din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, după cea din Marea Britanie.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *