Glontul care aduce pacea

dan-carbunaruPana cand se pot certa doi oameni? Mai ales cand reprezinta la varf conducerea tarii? S-au certat pe justitie, pe fonduri europene, pe reprezentarea externa, pe politici economice. Pana de curand, parea ca nu au nicio limita, nici macar cand semnasera un act de coabitare. Ca sa dea bine la Bruxelles, ca sa evite suspendarea, ca sa se relegitimeze in plan international, ca sa obtina fiecare garantii.
Pot incapea doua sabii in aceeasi teaca? Nu stiu. Dar iata ca pot sta si alaturi, nu doar inclestate. Odinioara in prim plan, la criza ostaticilor din Irak, Presedintele Traian Basescu a lasat locul din spatiul public Premierului Victor Ponta. Alaturi de MAE, Palatul Victoria si SRI, acesta a preluat stindardul comunicarii. Cu tot cu raspunderea operatiunii de salvare a ostaticilor romani din Algeria.
Patru dintre ei au fost salvati, unul si-a pierdut viata, alaturi de alti cetateni occidentali.
Astazi, am aflat cel putin o granita pe care Președintele si Premierul nu o vor trece. Exista situatii in care Romania poate fie reprezentata unitar, iar cetatenii sai, indiferent de simpatii si orientare politica, pot privi cu incredere spre autoritatile responsabile.

Dan Carbunaru

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.