Google riscă o amendă record de 3 miliarde de euro pentru practici care afectează concurenţa

Google riscă o amendă de 3 miliarde euro din partea Comisiei Europene, pentru practici neloiale care au afectat concurenţa, scrie The Telegraph, citat de Reuters.

eu flagComisia Europeană a deschis în 2010 o anchetă pentru a vedea dacă Google abuzează de poziţia dominantă pe care o deţine pe piaţa motoarelor de căutare din Europa şi îşi promovează abuziv serviciul de shopping în rezultatele căutării.

Conform concluziilor finale ale analizei Comisiei Europene, Google abuzează de dominaţia sa în domeniul motoarelor de căutare şi ajustează algoritmul de oferire a rezultatelor pentru câştiga bani, practicile gigantului online au afectat concurenţa, notează Știrile TVR.

Citiți și:  Compania Google este cercetată de Comisia Europeană. Gigantul, suspectat că „forţează” partenerii să preinstaleze aplicaţiile sale pe smartphone-urile cu Android

După ce în ultimii ani CE a cerut companiei să facă anumite compromisuri în afisarea rezultatelor şi după trei tentative eşuate de a se ajunge la o întelegere, schimbările propuse de Google nu au fost mulțumitoare şi este foarte posibil ca oficialii CE să nu mai acorde şi o altă sansă gigantului online.

Conform unor surse apropiate investigaţiei, oficialii CE urmează să facă anunţul nu mai târziu de luna iunie.

Comisia Europeană poate amenda companiile cu până la 10 percente din vânzările anuale, iar în cazul Google amenda maximă poate fi de mai mult de 6 miliarde de euro.

Dacă Google va primi o amendă de 3 miliarde euro, aceasta ar fi cea mai mare amendă antitrust dată de Comisia Europeană.

Fostul record în domeniu a fost deținut de Intel, care a fost nevoită să plătească aproximativ 1,1 miliarde, în anul 2009.

.
.
Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *