Google şi Twitter răspund acuzaţiilor Theresei May, după ce premierul britanic a declarat că giganții internetului tolerează propaganda extremistă

Companiile Google şi Twitter i-au răspuns duminică premierului britanic Theresa May, care a acuzat cei doi giganți că sunt complice la atacuri teroriste prin faptul că oferă opiniilor extremiste ”spaţiul sigur de care au nevoie pentru a se reproduce”, relatează The Associated Press, potrivit Agerpres.

Reprezentanţi ai celor două companii au emis comunicate, duminică, în care subliniază că lucrează la îmbunătăţirea tehnologiei în vederea identificării şi eliminării conţinuturilor neadecvate, inclusiv postări şi fişiere care au legătură cu terorismul.

”Continuăm să extindem utilizarea tehnologiei în cadrul unei abordări sistematice în vederea eliminării acestui tip de conţinut”, a declarat însărcinatul cu politica publică a Twitter în Marea Britanie, Nick Pickles.

”Suntem hotărâţi să lucrăm în parteneriat cu Guvernul şi ONG-urile în abordarea acestor pobleme provocatoare şi complexe şi împărtăşim angajamentul Guvernului ca teroriştii să nu se exprime online”, a declarat Google.

Atacul terorist din Londra arată că în Marea Britanie există mult prea multă toleranță pentru extremismul islamist, a a declarat duminică premierul britanic Theresa May. “În vreme ce am făcut progrese notabile în ultimii ani, trebuie să fiu sinceră și să spun că există mult prea multă toleranță față de extremism. Așadar, trebuie să devenim mult mai puternici în identificarea acestuia în sectorul public și întreaga societate și eliminarea sa“, a mai spus May. “Trebuie să colaborăm cu guvernele democratice pentru a ajunge la acorduri internaționale care să reglementeze spațiul cibernetic pentru a preveni răspândirea planificării extremiste și a terorismului“, completat oficialul britanic.

Șapte persoane au murit și alte zeci au fost rănite, după ce trei indivizi aflați într-o camionetă au intrat în mulțimea aflată în apropierea Podului Londrei, înainte ca aceștia să fie împușcați de forțele de ordine.

Citiți și:

Statele UE sprijină măsuri privind combaterea discursului urii. Facebook, Twitter și YouTube ar putea fi obligate să elimine conținutul care incită la acte teroriste

Germania a găsit soluția pentru a pune capăt știrilor false: Amenzi record de 50 milioane de euro pentru rețelele sociale care nu șterg conținutul fals de pe platformele lor

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *