Grecia a aprobat recapitalizarea băncilor cu 18 miliarde euro

Guvernul elen a aprobat recapitalizarea cu un total de 18 miliarde euro a celor mai mari patru bănci greceşti, National Bank of Greece, EFG Eurobank Ergasias, Alpha şi Piraeus, iar un oficial de la Atena a declarat că instituţiile ar putea primi banii încă de miercuri informează Mediafax.

Băncile greceşti au nevoie de infuziile de capital pentru a putea recâştiga accesul la operaţiunile de finanţare ale Băncii Centrale Europene (BCE), care a oprit săptămâna trecută tranzacţiile cu unele instituţii de credit elene pentru că nu au suficient capital pentru a fi considerate solvabile.

Pierderile uriaşe înregistrate în martie, în urma acordului de restructurare parţială a datoriilor Greciei, au epuizat aproape în totalitate capitalul băncilor elene, iar autorităţile se grăbesc să finalizeze recapitalizarea, prin fondul grec de stabilitate bancară, instituţie punte care ar trebui să ajute instituţiile de credit să supravieţuiască crizei.

Fondul Elen de Stabilitate financiară a anunţat că a aprobat distribuirea fondurilor, care vor lua forma unor titluri emise de Fondul European de Stabilitate Financiară (EFSF).

Instituţia de la Atena a precizat că va prezenta miercuri băncilor acordul, iar un oficial al fondului a adăugat că banii vor putea fi traşi imediat după semnarea contractului.

Mai multe informaţii aici.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  istockphoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.