Grecia a încălcat un acord cu UE-FMI

Grecia a încălcat un acord cu UE şi FMI angajând circa 70.000 de funcţionari în 2010-2011, potrivit unor informaţii publicate de revista To Vima, preluate de Mediafax.

Acest săptămânal de centru-stânga citează un prim raport intern în acest sens al misiunii permanent a UE, BCE şi FMI, precum şi un altul realizat de ministrul de Finanţe interimar George Zannias.

“În timp ce Guvernul (condus de socialiştii din Pasok, n.red.) trecea legi privind reducerea numărul funcţionarilor, acesta îi aducea înapoi pe fereastră”, potrivit unui membru anonim al Troicii, citat de To Vima.

El a adăugat că alte 12.000 de persoane au fost angajate în colectivităţile locale în timp ce măsurile de economisire prin fuzionarea municipalităţilor erau oficial în curs.

În timp ce 40.000 de disponibilizări au avut loc în 2011, reducerea netă nu a fost decât cu 24.000, arată To Vima.

Grecia a promis să înlocuiască în această perioadă doar un funcţionar din cinci în cadrul unui prim memorandum negociat în schimbul unui ajutor financiar masiv.

Acest raport intervine în timp ce o misiune a Troicii este aşteptată la Atena pentru a evalua situaţia ţării, în timp ce Grecia cere renegocierea memorandumului semnat în februarie.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  feltor.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *