Grecia a primit prima tranşă din FESF pentru recapitalizarea băncilor

Grecia a primit prima tranşă, de 25 miliarde euro, jumătate din fondurile de 50 de miliarde de euro pe care le are alocate prin Facilitatea Europeană de Stabilitate Financiară pentru recapitalizarea băncilor, a declarat, vineri, premierul elen, Lucas Papademos, potrivit Mediafax.

Fondurile vor fi folosite pentru a compensa pierderile înregistrate de băncile elene din participarea la programul de reducere a îndatorării Greciei prin ştergerea parţială a datoriilor către deţinătorii privaţi de obligaţiuni ale statului elen, a spus Papademos într-o conferinţă despre IMM-uri, citat de cotidianul Kathimerini.

Injecţia de capital este crucială pentru a asigura o funcţionare normală a sistemului bancar, a spus premierul.

Anunţarea termenilor recapitalizării băncilor urmează să fie amânată după alegerile de pe 6 mai, ca urmare a dificultăţilor în obţinerea unui acord cu acţionarii băncilor.

Băncile elene trebuie să ajungă până la sfârşitul lunii septembrie la o rată de adecvare a capitalului de 9%, cerută de banca centrală. Este puţin probabil ca băncile să prezinte planuri de recapitalizare atâta timp cât guvernul lucrează la structura programului de susţinere a băncilor, notează Kathimerini, potrivit Mediafax.

Sursa:  Mediafax.ro
Foto:   drpinna.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *