Grecia ar putea fi retrogradată la statutul de piaţă emergentă

Bursa de la Atena a fost plasată sub evaluare în vederea retrogradării la statutul de piaţă emergentă de către MSCI, măsură care va marca o premieră mondială dacă se va materializa, potrivit Mediafax.

Indicele MSCI Greece, care include numai două companii, “nu se mai aliniază structural cu criteriile statutului de piaţă dezvoltată”, se spune într-un comunicat al companiei, informează Bloomberg.

MSCI, cu sediul la New York, furnizează servicii specializate de informaţie pentru investitori, printre produsele companiei numărându-se indici bursieri locali, regionali şi globali, analize de performanţă şirisc. Indicii compilaţi de companie sunt urmăriţi de instituţii şi invesitori cu active estimate la 7.000 de miliarde de dolari.

Compania a precizat că ar putea renunţa la calcularea indiceului MSCI Greece dacă valoarea acţiunilor urmărite va continua să scadă.

Indicele MSCI Greece a pierdut 93% din valoare în ultimii cinci ani, pe fondul recesiunii şi crizei datoriilor de stat care a adus în discuţie chiar ieşirea ţării din zona euro.

MSCI a promovat Grecia la statutul de piaţă dezvoltată în anul 2001, după introducerea monedei euro.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  wallpapersofgreece.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *