Grecia are economii de 11,6 miliarde euro. Ajutorul extern continuă

Grecia a identificat economii de 11,6 miliarde pentru 2013 şi 2014, cerute de creditorii internaţionali pentru continuarea ajutorului financiar, iar propunerile vor fi prezentate joi aprobării finale a liderilor coaliţiei de guvernământ, a declarat o sursă apropiată situaţiei, potrivit Mediafax.

Detaliile economiilor vor fi prezentate de premierul elen, Antonis Samaras, celorlalţi doi lideri din coaliţie, a afirmat sursa din Ministerul de Finanţe de la Atena.

Pentru a-şi demonstra buna credinţă, guvernul elen a identificat economii cu 27 de milioane de euro mai mari decât era prevăzut în memorandumul iniţial. Astfel, 10 milioane de euro au fost asigurate prin reduceri de salarii impuse miniştrilor, iar restul de 17 milioane de euro prin costuri imobiliare mai reduse ale ministerelor.

Grecia s-a angajat la începutul acestui an să găsească economii de 11,6 miliarde de euro, parte a acordului pentru al doilea pachet de ajutor financiar acordat ţării de creditorii internaţionali. Îndeplinirea angajamentului a fost amânată, din cauza instabilităţii politice generate de cele două runde de alegeri parlamentare anticipate din mai şi iunie.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  blogeconomiaamericana.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *