Grecia are Guvern. Antonis Samaras a depus jurământul de prim-ministru

Grecia are guvern. Anunțul a fost făcut de liderul socialiștilor, PASOK, Evangelos Venizelos.

Antonis Samaras, liderul Noii Democrații, a depus jurământul de credință, ca nou premier al Greciei. Ceremonia a avut loc la puțin timp după ce partidele politice Noua Democrație, Pasok și Stânga Democratică au anunțat că au ajuns la o înțelegere privind formarea unui guvern de coaliție, informează EVZ.ro.

Samaras a declarat că executivul pe care îl va conduce va face tot posibilul ”pentru oameni, pentru ieșirea din criză”. ”Mâine voi cere ca noul guvern să fie format și vom munci din greu pentru a oferi speranță poporului”, a spus el.

Actualul preşedinte al celei mai mari bănci comerciale din Grecia, National Bank of Greece (NBG), Vassilis Rapanos, urmează să fie desemnat în funcţia de ministru de finanţe al noului guvern de coaliţie, anunţa postul public de televiziune Net.

De profesie economist, Vassilis Rapanos este preşedinte al Natinal Bank of Greece din luna decembrie 2009, iar în perioada 2000-2004, în momentul aderării Greciei la zona euro, a condus consiliul de experţi al Ministerului Economiei şi Finanţelor. Anterior, Rapanos a condus, timp de doi ani, grupul de telecomunicaţii OTE. Vassilis Rapanos este doctor în economie al Universităţii canadiene Queen’s. National Bank of Greece (NBG) este acţionar majoritar la Banca Românească.

Sursa: EVZ.ro
Foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.