Grecia: Negocierile pentru formarea unei coaliţii guvernamentale au fost reluate

Liderul socialist Evangelos Venizelos a început astăzi discuţiile cu liderul stângii moderate, Fotis Kouvelis, în cea de a doua zi de negocieri, în Grecia, pentru formarea unui Guvern de coaliţie condus de dreapta, sperând să ajungă la un acord în cursul zilei de marţi, relatează AFP, potrivit Mediafax și RomaniaLibera.

Prezentat ca partener al dreptei lui Antonis Samaras pentru formarea acestei alianţe guvernamentale, pe care alegătorii au impus-o deoarece nici un partid nu a obţinut o majoritate absolută în urma alegerilor legislative de duminică, Venizelos urmează să încerce să îl convingă pe Kouvelis să acorde susţinerea sa stângii.

Intenţia lui Venizelos şi Samaras este să depăşească situaţia lipsei unei majorităţi şi să formeze un nou Executiv, care va fi însărcinat să readucă ţara pe calea austerităţîi, cu scopul asigurării menţinerii sale în zona euro. Ei se aşteaptă la o opoziţie puternică din partea stângii radicale (Syriza), clasată pe poziţia a doua duminică, în urma unei campanii centrate asupra respingerii austerităţii.

Sursa: RomaniaLibera.ro
Foto:  medinsight.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *