Grecia nu știe dacă va primi următoarea tranşă convenită în cadrul împrumuturilor de la UE

Grecia, care continuă să încerce să formeze un Guvern după ce electoratul a respins măsurile de austeritate, este îngrijorată cu privire la intenţiile Uniunii Europene (UE) de a-i plăti următoarea tranşă prevăzută în cadrul împrumuturilor menite să o salveze de la default scrie Mediafax.

“Există întrebări cu privire la (efectuarea) plăţii sau nu, în această săptămână”, a unei noi tranşe prevăzute în cadrul împrumuturilor, a declarat, pentru postul de radio Skai, Ghikas Hardouvelis, un consilier pe probleme economice al premierului în exerciţiu Lucas Papademos.

“De ce ne-ar da bani”, dacă ţara ar urma să se abată de la angajamentele sale referitoare la măsuri de austeritate, aşa cum au sugerat în ansamblu liderii politici, a adăugat el.

Potrivit cotidianului liberal Kathimerini, Comisia Europeană (CE) a oferit asigurări Atenei că va plăti joi această sumă prevăzută, în valoare de 5,2 miliarde de euro, din care cea mai mare parte urmează să acopere arierate ale statului.

Însă cotidianul online To Vima scria, din contră, despre o eventuală amânare a plăţii, în cazul în care UE hotărăşte să sporească presiunea, cu scopul ca ţara să rămână pe calea pe care a fost angajată de către UE şi FMI.

Niciun oficial grec nu oferă, în mod public, informaţii despre rezervele financiare ale ţării, lăsând presa să avanseze diverse date, ca sfârşitul lui iunie sau sfârşitul lui august, după care ţara ar fi ameninţată de faliment. Hardouvelis a insistat asupra dependenţei ţării faţă obţinerea unor împrumuturi de la parteneri, în vederea acoperirii nevoii de finanţare.

Mai multe informații aici.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  octavpelin.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *