Grecia pierde din turiști pe fondul percepției externe

Numărul turiştilor străini în Grecia a scăzut cu 11% în primele cinci luni ale anului faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, afectând o economie aflată în cel de-al cincilea an de recesiune, din cauza percepţiei asupra ţării pe fondul crizei datoriilor de stat,arată The Guardian, potrivit Gandul.info.

Cifrele au fost prezentate de banca centrală a Greciei.

Turismul generează 16,5% din economia Greciei, fiind de departe cel mai mare sector economic. Un grec din cinci lucrează în turism.

Declinul principalului motor economic contribuie la adâncirea recesiunii şi ar putea genera noi şomeri, în contextul unui şomaj ajuns oricum la cote record, de aproximativ 22%. Totodată, situaţia din turism ar putea priva bugetul de stat de veniturile necesare pentru respectarea ţintelor privind reducerea deficitului bugetar.

O misiune a oficialilor Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Centrale Europene se află de săptămâna trecută la Atena, pentru a evalua situaţia economică şi financiară a ţării şi a stabili dacă Grecia poate respecta angajamentele asumate în acordul de finanţare externă de 130 miliarde euro.

Anul trecut, cei mai numeroşi vizitatori străini în Grecia au fost turiştii germani, în număr de 2,2 milioane, însă principala asociaţie patronală din turismul elen estimează scăderea puternică a numărului de germani atraşi în acest an.

Sursa: Gandul.info
Foto:  greecepictures.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *