Grecia şi Malta vor să împartă ”povara imigraţiei” cu Europa

Antonis_SamarasGrecia şi Malta şi-au exprimat, luni, dorinţa de a ajunge la o poziţie comună cu Spania, Italia şi Franţa pe tema imigranţilor, pentru ca Europa să “împartă povara” cu ele, relatează AFP, potrivit Gandul.info.

Imigranţii care ajung în Grecia sunt la fel de numeroşi ca grecii care sunt în şomaj, reprezentând o povară grea pentru ţara mea”, a afirmat în faţa presei din La Valletta premierul grec Antonis Samaras (Foto), la încheierea unei întâlniri cu omologul său maltez, Joseph Muscat.

Cei doi şefi de guvern au convenit asupra faptului că imigraţia clandestină “este o problemă umanitară care necesită o soluţie europeană”.

“Frontierele noastre sunt şi cele ale Europei şi traficul de fiinţe umane nu încetează să bată la uşile noastre”, a adăugat Samarsa, care s-a întâlnit în cursul după-amiezii la Roma cu omologul spu italian Enrico Letta, pentru a discuta pe acelaşi subiect.

Aceste întâlniri sunt destinate pregătirii summitului european de joi şi vineri de la Bruxelles, la care subiectul imigranţilor care ajung cu vaporul va fi pe ordinea de zi, după două naufragii soldate cu peste 400 de morţi într-o săptămână, la începutul lui octombrie, în largul insulei Lampedusa şi în Malta.

Sursa: Gandul.info
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *