Grecia, ultima şansă de a forma un guvern

Președintele Greciei, Carolos Papoulias, i-a convocat pe liderii partidelor politice pentru a discuta despre formarea unui nou guvern. Dacă formațiunile politice nu ajung la un acord până joi, în iunie se vor organiza noi alegeri legislative, informează Adevarul în ediţia sa electronică.

Șefii formațiunilor Noua Democrație, PASOK și Syriza (Coaliția stângii radicale) vor discuta duminică, începând cu ora 12.00, cu președintele Carolos Papoulias, care speră ca măcar în ultimul moment să se formeze un guvern de uniune națională. În caz contrar, criza din Grecia, țară sufocată de datorii, riscă să se adâncească.

După întâlnirea cu liderii partidelor care s-au clasat pe primele trei locuri la alegerile legislative de la 6 mai, președintele Greciei va discuta cu șefii formaţiunilor mai mici care au intrat în Parlament, inclusiv cu cel al partidului neonazist Zori de Aur.

Dacă până joi nu se va ajunge la un acord, în Grecia vor fi organizate în iunie noi alegeri legislative.

BBC citează analiști potrivit cărora șansele formării unui guvern de uniune națională sunt mici, pentru că nicio formațiune nu vrea să renunțe la poziția adoptată în campania electorală.

Incertitudinea politică de la Atena agită spiritele și pe plan internațional. Grecia riscă să intre în incapacitate de plată și să iasă din zona euro.

Creditorii internaţionali ai Greciei – Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional – au avertizat că Republica Elenă nu va primi un nou împrumut dacă reformele structurale considerate esenţiale pentru refacerea economiei ţării nu sunt aplicate.

Mai multe informaţii AICI.

Foto: asomatoi.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *