Măsuri împotriva fraudei fiscale: Grecia vrea o listă a tuturor contribuabililor și tranzacțiile realizate de aceștia

Guvernul grec lucrează la crearea unui amplu fişier electronic care să includă toate tranzacţiile contribuabililor cu băncile, casele de asigurări, spitalele sau serviciile publice, în scopul de a lupta împotriva fraudei fiscale, scrie presa elenă, potrivit Capital.ro.

O primă versiune a acestui fişier urmează să intre în vigoare chiar în acest an, potrivit unei circulare publicate miercuri de Ministerul Finanţelor, semnala cotidianul Kathimerini.

În această perspectivă, se cere tuturor băncilor elene, companiilor de asigurări, Bursei, spitalelor şi clinicilor, societăţilor de telefonie şi de cărţi de credit să prezinte până în luna septembrie tranzacţiile realizate de clienţii lor în 2011 şi identitatea acestora, conform Agerpres.

În continuare, noi organisme vor fi chemate să contribuie la acest fişier, precum societăţile de distribuţie a apei potabile sau energiei electrice, astfel încât să se constituie un “profil electronic” al fiecărui contribuabil, ceea ce ziarul Eleftheros Typos compara joi cu un “big brother” ce controlează cheltuielile fiecăruia.

Sursa: Capital.ro
Foto:  depositaccounts.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *