Grecii califică măsurile de austeritate drept acte de genocid şi crime împotriva umanităţii

Un grup de cetăţeni greci încearcă să aducă Guvernul de la Atena în faţa Curţii Penale Internaţionale de la Haga, din cauza măsurilor de austeritate adoptate de acesta, pe care le califică drept genocid pe timp de pace şi crime împotriva umanităţii, informează Mediafax.

În spatele cazului sunt o mamă şi o fiică, Olga şi Tanya Yeritsidou, dar ele sunt susţinute de un grup mai mare, care se întruneşte în fiecare săptămână la periferia Atenei. Cel mai tânăr membru al grupului are 19 ani, iar cel mai bătrân 50. Aceştia nu sunt disidenţi politici sau extremişti, ci greci din clasa de mijloc – profesori, avocaţi, psihoterapeuţi -, care au fost puternic afectaţi de tăierile bugetare, relatează BBC News Online.

Întrebate dacă cred într-adevăr că politicile Guvernului constituie “genocid” şi “crime împotriva umanităţii”, ele au răspuns afirmativ. “Lăsându-ne fără venit, ei ne interzic să ne căsătorim şi să avem copii. Tinerii care nu se pot întreţine nu se pot căsători. Rata sinuciderilor a crescut vertiginos. Iar mulţi tineri sunt obligaţi să emigreze în alte ţări, doar bătrânii mai rămân aici. Dar şi ei mor pentru că nu au medicamente”, explică Olga.

Curtea Penală Internaţională a primit documentele şi le-a informat pe cele două femei că va analiza probele.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  alkaioslarsinos.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.