Grecii încep să-şi ducă din nou banii la bănci

Banii retraşi din băncile elene în contextul crizei datoriilor au început să revină, treptat, în depozite la instituţiile de credit după ce rezultatul alegerile parlamentare de duminică a calmat temerile că ţara ar putea părăsi zona euro, afirmă bancheri din Grecia, citaţi de Kathimerini.

Grecii panciaţi, care au retras din conturi câte 800 milioane de euro pe zi înaintea alegerilor, au început să aducă înapoi o parte din banii păstraţi în propria locuinţă, au spus bancherii, scrie publicația citată, potrivit Mediafax.

Hemoragia s-a oprit”, a afirmat un bancher.

Una dintre băncile elene care înainte de alegeri înregistra ieşiri de 30 de milioane de euro pe zi, bani ce erau duşi acasă de greci sau păstraţi în cutii de valori, a constatat luni o schimbare rapidă a trendului.

Au venit înapoi circa 15 milioane de euro“, a spus bancherul.

Nu am avut retrageri de depozite luni şi ne aşteptăm la aceeaşi situaţie şi marţi. Rezultatul alegerilor a ajutat”, a spus bancherul.

Depozitele din băncile elene au scăzut constant de la declanşarea crizei datoriilor la sfârşitul anului 2009, iar instituţiile de credit depind pentru lichidităţi de fonduri de la Banca Centrală Europeană şi Banca Greciei.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: blog.madisonwhoswho.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *