Grecii vor să-și asigure cel de-al doilea pachet de finanțare de urgență. Oficialii UE sunt sceptici

Grecii și-au exprimat speranța de a asigura al doilea pachet de finanțare de urgență UE/FMI și acordul cu privire la restructurarea datoriei sale publice la începutul săptămânii viitoare. Celelalte țări membre în zona euro rămân, însă, sceptice cu privire la încheierea negocierilor, potrivit Adevarul.ro.

Evangelos Venizelos, ministrul de Finanțe al Greciei, a declarat că țara sa a acceptat ultimele două cereri puse de Uniunea Europeană și FMI pentru a elibera pachetul de salvare financiară de 130 de miliarde de euro de care guvernul de la Atena are nevoie disperată pentru a evita intrarea în incapacitate de plată odată cu scadența din martie a unui număr major de obligațiuni, anunță agenția de știri Reuters, potrivit Adevarul.ro.

După teleconferința la care au participat toți cei 17 miniștrii de Finanțe din zona euro, Juncker a publicat un comunicat care recunoștea progresele înregistrate dar care a oferit puține detalii asupra acestora. Cu toate acestea, el a fost foarte clar că mai există probleme nerezolvate în ceea ce privește asigurarea faptului că planul de austeritate va fi implementat în totalitatea sa.

„Mai multă atenție este necesară în ceea ce privește mecanismele specifice pentru a îmbunătăți supravegherea aplicării programului și pentru a asigura că achitarea datoriilor va avea prioritate”, a declarat Juncker.

Un oficial guvernamental din Germania, țară al cărei electorat este ostil salvării Greciei, și-a manifestat scepticismul.

„Mai sunt numeroase întrebări, importante pentru Germania și alte state membre, în ceea ce privește sustenabilitatea programului”, a declarat oficialul sub protecția anonimatului.

Sursa articol: Adevarul.ro
Sursa foto:  freepik.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *