Gunoiul de sub pres

In ultimul an de gradinita europeana, Romania mereu surprinzatoare si-a reactivat brandul de tara de odinioara. Predictibila tara de la periferia UE, legata in chingile procedurilor si angajamentelor luate in fata Bruxelles ului si Washington ului s-a apucat sa scoata gunoiul de sub pres.
Tot ce am avut mai bun sau mai rau a iesit la iveala in 2012. Politicienii si-au aratat adevarata valoare, economia s-a scremut sa scoata o margica de 0,2 la suta-cresterea anuala, leul s-a zburlit chinuit in fata unui euro slabit oricum de criza, benzina s-a dat la gram si mancarea cu portia.
Ce e mai greu inca nu a trecut. Vanzatorii de iluzii, magicienii nostri politici s-au ingramadit in jobenul electoral, in principiu aceeasi iepurasi sau cu aceleasi urechiuse luuuuungi, ca nasul lui Pinocchio, lasandu-se scosi, uninominal, de un electorat nervos si disperat.
Romania europeana s-a scofalcit inainte de vreme, modernizarea statului ramane in cartile de istorie in buzunarul uniformei de colonel al lui Cuza si pe bereta de marinar al Biruintei. Declarata moarta in lipsa, ca si Elodia, reforma la romani poarta semnul absurdului ionescian. Presul rosu de la intrarea in casa poporului s-a murdarit de mizeria lasata in urma de alesii poporului. Cum Merkel si Barroso nu voteaza in tara celor aproape 600 de parlamentari, curatenie or sa faca cei de dupa.

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Gunoiul de sub pres

  1. mirea eugen 03/01/2013 at 20:05

    La noi, inca nu se trage la raspundere pentru incompetenta. Cel
    mult, t-i se cere demisia si atat. Ba mai mult, daca minti frumos, poti sa fi ales si reales in orice functie de demnitar al statului cu obligtivitatea de a candida, desigur.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.