Gunther Krichbaum: Progresele României în cadrul justiţiei vor influenţa rezultatul în cadrul MCV şi al raportului CE

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, a declarat, luni, în cadrul unei întâlniri cu ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, că progresele României în domeniul justiţiei vor influenţa rezultatul în cadrul MCV şi al următorului raport al CE, informează agenţia Mediafax.

Ministrul Cătălin Predoiu s-a întâlnit cu preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, cei doi oficiali abordând progresele înregistrate de România în ceea ce priveşte reforma Justiţiei şi lupta împotriva corupţiei în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), în perspectiva viitorului raport de ţară al Comisiei Europene, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Justiţiei.

Oficialul german a apreciat evoluţiile înregistrate în cadrul reformei sistemului judiciar.

“Mă bucur să aflu că România a înregistrat progrese remarcabile în domeniul Justiţiei şi în lupta împotriva corupţiei. Aceste progrese, precum şi Noua Strategie Anticorupţie promovată de ministrul Cătălin Predoiu reprezintă un semnal pozitiv care, cu siguranţă, va influenţa rezultatul în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi al următorului raport al Comisiei Europene. Consecinţele pozitive ale acestor progrese se vor reflecta, pe de o parte, asupra societăţii civile, iar pe de altă parte asupra investitorilor străini, securitatea fiind unul dintre aspectele cel mai des invocate de companiile germane atunci când se referă la condiţii prielnice pentru investiţii directe în România. Germania va sprijini în continuare cooperarea cu România în domeniul Justiţiei”, a declarat Gunther Krichbaum în cadrul întâlnirii.

Articolul integral poate fi accesat aici.

Sursa: Mediafax.ro
Sursa foto:  infolegal.ro

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Gunther Krichbaum: Progresele României în cadrul justiţiei vor influenţa rezultatul în cadrul MCV şi al raportului CE

  1. Pingback: Klaus Iohannis a discutat despre fluxurile de migranți cu președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *