VIDEO Declaratiile lui Van Rompuy si Barroso dupa summitul G8

summit G8 irlandaSummitul G8 de la Lough Erne, în Irlanda de Nord, s-a încheiat marţi, Herman van Rompuy,presedintele Consiliului Europea si Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, sustinand o conferinta de presa comuna.

“Am avut o discutie buna pe tema economiei globale cu liderii G8. Cu totii au convenit  ca prioritatea noastra urgenta este de a promova cresterea economica si locurile de munca, in special pentru tinerii someri. Desi am recunoscut o imbunatatire a situatiei economice de la ultimul summit G8 din Camp David, cu totii am fost de acord asupra necesitatii de a continua redresarea globala prin sprijinirea cererii, asigurarea unor finante publice sanatoare si punerea in aplicare a reformelor structurale. “, au declarat cei doi oficiali.

Referitor la Siria, Rompuy si Barroso au declarat ca au “subliniat necesitatea  de pune presiuni catre o solutie politica prin convocarea unei conferinte Geneva II, cat mai curand posibil, si sa abordeze simultan escaladarea crizei umanitare grave care ameninta stabilitatea regionala, ca o chestiune de urgenta.”

“Impreuna cu presedintele american Barack Obama, am lansat negocieri istorice pentru un comert transatlantic fara precedent si partneriat de investitii intre UE si SUA. Incheierea cu succes a negocierilor va oferi beneficii economice semnificative. Un acord ar stimula comertul de bunuri si servicii UE-SUA cu aproape 120 mld euro anual, sau 160 mld dolari.”, au declarat inaltii oficiali europeni.

La întâlnirea G8 au fost de asemenea promovate idei precum schimbul automat de informaţii între autorităţile fiscale şi acţiuni pentru combaterea evaziunii fiscale

Video :

Declaratia de presa integrala AICI.

Sursa video/foto: consilium.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.